Ons Verhaal

VAN BULCK BEERS IS DE REFERENTIE VOOR

BELGISCH BIOBIER

Van Bulck Beers staat garant voor Belgische biobieren van de beste kwaliteit. Oprichter Denis Renty is een gedreven ondernemer met een grote passie voor gastronomie. Als marketing consultant heeft hij meer dan twintig jaar ervaring in de voedingssector. Met zijn broer Maxim Renty heeft Denis een getalenteerde chef aan zijn zijde, die zijn sublieme kookkunsten combineert met een uitgesproken liefde voor Belgisch bier.

De naam Van Bulck Beers is een eerbetoon aan hun moeder Liesbeth Van Bulck. Als petekind van een bekende brouwer uit Watou, groeide Liesbeth op tussen het bier. Haar ouders hadden in die tijd een hotel-restaurant in Westende, dus als jong meisje kreeg ze de smaak al snel te pakken. Ze haalde haar koksdiploma en volgde een opleiding tot sommelier. Gedurende veertig jaar stond ze als chef aan het hoofd van twee bloeiende horecazaken aan de Belgische kust. De filosofie van het familiebedrijf was om steeds met verse kwaliteitsproducten te werken. Lang voor bio een begrip werd, was Liesbeth Van Bulck reeds in de ban van gezonde producten met een biologische oorsprong. Op de kaart in haar horecazaken vond je bijvoorbeeld enkel natuurvlees van de lokale slager. Bij Van Bulck Beers zit bio dus echt ingebakken in het DNA.

Van Bulck Beers brouwt Belgische biobieren van de beste kwaliteit. De bieren worden ambachtelijk gebrouwen met gecertificeerde biologische ingrediënten. Om het Europese biolabel te mogen dragen, moeten de bieren aan een aantal strenge eisen voldoen. De gebruikte grondstoffen moeten voor minstens 95 procent afkomstig zijn uit de biolandbouw. De hop en het graan worden met andere woorden geteeld zonder chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. Voor het fruit en de kruiden die tijdens het brouwproces worden gebruikt, gelden dezelfde strengere normen.

Ons bio certificaat

ONZE KERNWAARDEN

GEBROUWEN IN BELGIË

BIOLOGISCHE BIEREN

KWALITEITSINGREDIËNTEN

This website uses cookies. If you agree to our Privacy & Cookies Policy, please click here